Over ons
Historie
Bredius komt van het ‘Hof van Bredius en het Brediusbos waar de eetkamer tussen ligt.
In 1820 kocht Jacobus Bredius te Woerden grote stukken land in de polder Oude landt, het latere bos van Bredius. Een achterkleinzoon Arnold Bredius, kwam in de jaren 50 in strijd met de gemeente Woerden die het bos van Bredius voor nieuwbouw wilde bestemmen en het in 1966 tenslotte onteigende. Woningbouw is er echter niet gekomen: nog altijd is Bredius een levendig park, een oase voor wandelaars en natuurliefhebbers.

Niels Verzuu
Ik ben trots dat we al 4 jaar zelfstandig Eetkamer Bredius draaien. Ik ben al vanaf mijn 15 levensjaar werkzaam in de keuken. Heb in verschillende keukens gewerkt om ervaring op te doen. Van Wild restaurant tot academisch ziekenhuis, van patatzaak tot catering. Door deze diverse taken van horeca heb ik geleerd om mezelf te ontwikkelen tot een ervaren kok, Ben nu 21 jaar werkzaam in de keuken van ’t Oude Landt. Ik ben gastvrij, vriendelijk, sociaal en servicegericht. Dit is ook precies wat met Eetkamer Bredius wil uitstralen. Vindt het leuk om de gasten het naar hun zin te maken. Mijn doel is het verwennen van gasten.
Anja Jongeneel
Anja is al vanaf de 15e werkzaam in ’t Oude Landt, Door de vele veranderingen die er plaats gevonden hebben in de keuken heeft Anja een schat aan ervaring. Ze heeft een dienstverlener instelling. Anja is begonnen als keukenhulp en heeft zich ontwikkeld tot en ervaren KokkinOntstaan van de Eetkamer Bredius.
Ik heb 20 jaar in het verzorgingshuis Oude landt gewerkt in de keuken.
Door dat de wetgeving en subsidies veranderde het voor de verzorgingshuizen, er waren geen verzorgingshuizen meer naar die veranderingen. Er is voor mijn een mooie kans gekomen om mijn droom uit te laten komen.
En heb ik samen met mijn collega Anja Eetkamer Bredius geopend.
We zijn een Eetkamer voor de bewoners van het terrein t Oude landt en voor iedereen die geïnteresseerd is.
Eetkamer Bredius is een plek waar tussen de middag de warme maaltijd voor de bewoners geserveerd wordt, dit is een gezonde en lekkere maaltijd.
Er wordt elke dag vers gekookt in de keuken, Volgens de HACCP-normen.
En voor een aantrekkelijke prijs, voor een 3 gangen menu.
Daarnaast kan er gelegenheid geboden worden voor vieren van feestjes en een verjaardag, recepties, jubileum en of vergaderingen.